Zoek Beslissing

1149 Beslissingen gevonden
27 juni 2012

Correctionele rechtbank Brussel (Franstalige), 27 juni 2012

De Raadkamer van de rechtbank van eerste aanleg te Brussel heeft een aantal politiemensen doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Ze werkten als spoorwegpolitie in het Zuidstation en werden aangeklaagd bij de algemene inspectie van de federale politie door nieuwe collega’s. het gaat om onmenselijke behandeling, valse proces-verbalen, slagen en verwondingen, willekeurige aanhoudingen en / of hechtenis. Slachtoffers van de feiten waren personen van vreemde afkomst, sommigen onder hen leefden in armoede, soms zonder documenten.
22 juni 2012

Rechtbank van eerste aanleg Brussel (Franstalige), 22 juni 2012

Een erkend en dus gesubsidieerd onthaaltehuis voor personen in moeilijkheden werft een blinde medewerker aan. Het dient een aanvraag in om een inschakelingspremie te krijgen. Die premie bestaat uit een financiële tussenkomst in loon en sociale bijdragen en moet het rendementsverlies compenseren. De premie wordt geweigerd omdat gecumuleerd met andere tussenkomsten het loon van de persoon in kwestie volledig gedekt zou zijn.
4 juni 2012

Correctionele rechtbank Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, 4 juni 2012

In 2005 worden op het kerkhof van Sint-Niklaas een aantal graven beschadigd. Een lokaal krantje van een politieke partij beweert dat de daders van allochtone afkomst zijn, wat niet strookt met de werkelijkheid. In een eerste fase wordt de verantwoordelijke uitgever vervolgd voor aanzetten tot haat, discriminatie of geweld. Een jaar na de feiten komen de schrijver van het artikel en de lokale hoofdredacteur in beeld. Ze worden uiteindelijk ook veroordeeld.
15 mei 2012

Arbeidshof Brussel (Franstalig), 15 mei 2012

Een homoseksuele werknemer dient één klacht in bij de interne preventiedienst voor feiten die zowel konden vallen onder de toepassing van de wet van 25 februari 2003 (vroegere algemene antidiscriminatiewet) en onder de wetgeving inzake welzijn op het werk (wet van 4 augustus 1996). In beide wetgevingen is een vergoeding voorzien die de werkgever moet ontmoedigen de werknemer die klacht heeft ingediend te ontslaan en die laatste schadevergoeding toe te kennen voor het verlies van zijn job. In casu ging het om één klacht betreffende dezelfde feiten. Er kan dus geen sprake zijn van cumul van vergoedingen voorzien in beide wetgevingen, aangezien ze dezelfde doelstelling hebben.

Volg ons op onze sociale media