Zoek Beslissing

1149 Beslissingen gevonden
8 oktober 2015

Arbeidsrechtbank Leuven, 8 oktober 2015

Een man werd aangeworven als monteur buitendienst in het statuut van arbeider. Een jaar later werd hij aangesteld als technical manager, waardoor hij ook verantwoordelijk was voor een team. In 2012 en 2013 was hij enkele malen arbeidsongeschikt. In 2014 was hij drie maanden ononderbroken afwezig. Hij werd ontslagen omdat zijn afwezigheden het werk ontwrichtten, maar hij bleekt ook te botsen met collega’s en er waren klachten over zijn onvoldoende commerciële houding.
8 september 2015

Hof van beroep Brussel (Nederlandstalig), 8 september 2015

Een fitnessketen voorziet in haar huishoudelijk reglement onder meer een algemeen verbod op hoofddeksels en voor abonnees een verbod op uiterlijke tekenen van politieke en religieuze overtuigingen. Een dame wordt geweigerd omwille van haar hoofddoek die ze draagt om religieuze redenen, een andere dame die een hoofddoek draagt omwille van gezondheidsredenen overkomt hetzelfde. De onderhandelingen brengen geen soelaas. De keten doet enkel aanpassingen voor gezondheidsredenen en mits overleg.
7 september 2015

Hof van Cassatie, 7 september 2015

Het arbeidshof in Brussel oordeelde bij arrest van 28 mei 2013 dat er geen sprake was van discriminatie op grond van leeftijd bij het ontslag van een bediende, voorheen werknemer van de ASLK. Volgens het hof was de leeftijd geen reden of criterium voor het ontslag maar enkel, in combinatie met de anciënniteit, een criterium om het einde te bepalen van de periode van versterkte bescherming tegen ontslag. Die werknemers genoten van een versterkte bescherming tegen ontslag tot ze de leeftijd van 60 jaar bereikten.
14 juli 2015

Arbeidsrechtbank Leuven, 14 juli 2015

Een arbeider van de technische dienst van een OCMW, tewerkgesteld in contractueel verband, nam deel aan een selectieproef om diezelfde job in statutair verband te kunnen uitoefenen. Op de eerste oproep volgde geen examen; na de tweede oproep wel, waarbij een nieuwe kandidaat als beste uit de proef kwam. De provinciegouverneur schorste zijn benoeming, onder meer wegens een gebrekkige motivering. Hetzelfde scenario deed zich voor na de derde oproep, maar het OCMW handhaafde zijn beslissing. De bevoegde Vlaamse minister vernietigde de beslissing, onder meer op grond van sterke aanwijzingen van politieke inmenging. Het parket werd ingelicht, maar daar liep de zaak vast omdat er geen bewijzen waren voor wie de uiteindelijke schuld droeg.

Volg ons op onze sociale media