Zoek Beslissing

222 Beslissingen gevonden
27 maart 2002

Arbeidsrechtbank Antwerpen, afdeling Hasselt, 27 maart 2002

Een werkzoekende die de hoofddoek draagt moet zich aanbieden in een naaiatelier. Een deel van het personeelsbestand is van allochtone afkomst. Om veiligheidsredenen vraagt de werkgever om de hoofddoek uit te laten. De werkzoekende weigert en er volgt een sanctie van de RVA. Uit de gerelateerde feiten leidt de rechtbank af dat er geen sprake is van expliciete of impliciete werkweigering. De rechtbank meent eveneens dat het ging om een niet-passende dienstbetrekking.
26 maart 2001

Correctionele rechtbank Antwerpen, afdeling Antwerpen, 26 maart 2001

De Correctionele Rechtbank van Antwerpen is van oordeel dat de 'Hitlergroet', het strekken van de rechterarm met geopende palm in de richting van de raadzaal, onbetwistbaar verbonden is met een fascistisch regime dat uitgaande van een vermeende suprematie van het ene ras boven het andere, overging tot het plegen van allerlei misdaden waaronder genocide. Het uitbrengen van de Hitlergroet kan niet op een andere manier geïnterpreteerd worden dan een verwijzing naar deze praktijken waardoor wordt aangezet tot discriminatie, haat, geweld en rassenscheiding jegens een groep, wegens zijn ras, huidskleur, afstamming of nationaliteit.
26 januari 2001

Jeugdrechtbank Antwerpen, afdeling Antwerpen, 26 januari 2001

Een Afrikaanse vrouw wordt achterna gezeten door enkele minderjarige jongeren die allerlei racistische onzin uitkramen. De jongeren krijgen haar uiteindelijk te pakken en slaan haar met een leiband. Een van deze jongeren wordt veroordeeld voor racisme tot een alternatieve straf, nl. het verrichten van een prestatie van opvoedkundige aard gedurende 24 uren en het volgen van een vormingsproject aangaande racisme gedurende 15 uren.
25 april 2000

Hof van beroep Antwerpen, 25 april 2000

De correctionele rechtbank van Antwerpen van 26 juni 1998 had de zaakvoerder, een medevennoot en de portier van een dancing veroordeeld wegens het weigeren van personen van vreemde herkomst. Hoewel de rechtbank begrip kon opbrengen voor de bezorgdheid van de dancinguitbaters om te waken over de veiligheid van hun klanten, was ze toch van oordeel dat men zich hier niet achter kan verschuilen om bepaalde mensen te weigeren die blijkbaar helemaal niet buiten het concept van de zaak vallen. Daarenboven bleek het concept van de zaak te zijn dat er in principe geen vreemdelingen worden toegelaten.

Volg ons op onze sociale media