Zoek Beslissing

222 Beslissingen gevonden
28 mei 2009

Arbeidsrechtbank Antwerpen, afdeling Hasselt, 28 mei 2009

Een werknemer, slachtoffer van een arbeidsongeval, wordt ontslagen twee maanden voor de consolidatie van zijn letsels. Hij roept discriminatie in op grond van weigering van redelijke aanpassing en gezondheidstoestand. De rechtbank verwerpt de vordering aangezien er enerzijds geen sprake is van handicap en anderzijds het ontslag, voorzien in artikel 58 van de wet van 3 juli 1978, de rechtvaardigingstoets doorstaat aangezien een langdurige afwezigheid de arbeidsorganisatie stoort.
12 mei 2009

Arbeidshof Antwerpen, afdeling Hasselt, 12 mei 2009

Een werkneemster, slachtoffer van een arbeidsongeval, kan het staande werk niet meer aan. De zaak betreft enerzijds een betwisting betreffende de opzeg, anderzijds wordt een discriminatie ingeroepen op grond van handicap. Na analyse van de opeenvolgende arbeidsovereenkomsten en het type werk dat dient verricht te worden besluit het Hof dat het staand werk een wezenlijke en bepalende beroepsvereiste is. Er is dus geen sprake van discriminatie.
4 december 2008

Hof van beroep Antwerpen, 4 december 2008

Jonge mannen van allochtone afkomst wordt de toegang geweigerd tot een dancing. De portier, werknemer van een bewakingsfirma, kreeg hiertoe opdracht van de uitbater. Gelet op het feit dat enkel van allochtonen een lidkaart vereist wordt en de werkwijze hem tegen de borst stuit raadt hij de slachtoffers aan om de politie te verwittigen. Het vonnis van de correctionele rechtbank te Hasselt dd. 12 juni 2007 wordt bevestigd door het Hof van beroep.
4 juni 2008

Arbeidshof Antwerpen, afdeling Antwerpen, 4 juni 2008

De vraag die zich opwerpt is of er al dan niet sprake is van discriminatie wanneer een aanvullende pensioenregeling enkel voorzien is voor bedienden en niet voor arbeiders. Het Hof beantwoordt de vraag negatief om verschillende redenen: artikel 10 en 11 van de Grondwet hebben enkel een verticale werking (1), de omzettingstermijn van Richtlijn 2000/78/EG is nog niet verstreken dus kan een particulier er zich niet rechtstreeks op beroepen (2), de tegenpartij is geen overheidsorgaan (3).

Volg ons op onze sociale media